Haberler

Paylaş

01.05.2024

Haliç Üniversitesi ve Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı’ndan Lösemili Çocuklara Anlamlı Ziyaret

Kırk yılı aşkın süredir lösemi hastası çocukların mücadelesine destek olmak için çalışan Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı ile vakıf tarafından 1998 yılında kurulan Haliç Üniversitesi anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi.

Kırk yılı aşkın süredir lösemi hastası çocukların mücadelesine destek olmak için çalışan Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı ile vakıf tarafından 1998 yılında kurulan Haliç Üniversitesi anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi. Vakıf üyeleri, üniversitenin öğrencileri ve akademisyenlerinden oluşan heyet lösemi hastası çocukları tedavi gördükleri Sarıyer Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Kliniğinde yalnız bırakmadı.

Lösemi ile mücadele eden çocuklara ve ailelerine moral olmak amacıyla gerçekleşen ziyarette vakıf görevlileri ile birlikte Haliç Üniversitesi Gönüllülük Kulübü öğrencileri yer aldı. Heyet, tedavi gören çocuklar ve ailelerle sohbet ederek hazırladıkları hediyeleri takdim etti. Gönüllülük Kulübü öğrencileri ve tedavi gören çocuklar birlikte şarkılar söyleyip keyifli anlar geçirdi.

Ziyarete katılan Haliç Üniversitesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Görevlisi Fatma Özhan, “Bugünkü ziyaretimizi bir süredir hastanede tedavi gören çocuklarımıza moral olmak ve psikolojik destek vermek için gerçekleştirdik. Lösemili çocukların moral ve motivasyonunun yüksek tutulması oldukça önemli. Biz de bu hastalıkla mücadele eden çocuklarımızı ve ailelerini ziyaret ederek onlara mini bir bayram kutlaması yaptık." diye konuştu.

Haliç Üniversitesi ve Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı'nın bu anlamlı ziyareti, lösemi hastalığıyla mücadele eden çocuklara ve ailelerine moral ve destek olmanın yanı sıra toplumda lösemi konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. Vakıf ve üniversite iş birliğiyle önümüzdeki dönemde sosyal sorumluluk çalışmalarını sürdürmeyi hedefliyor.​

01.05.2024

Paylaş